[website bouwen] [website ontwerp] [Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Page 1]


 Fysiotherapie

De fysiotherapeut maakt bewegen weer mogelijk!

Klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend:
- pijn
- problemen met bewegen
- krachtsvermindering
- ademhalingsproblemen
- De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, door veroudering of door een ongeval.

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

Fysiotherapie is een behandeling aan het lichaam, vaak op voorschrift van een arts. Dat kan de huisarts zijn of een specialist. Een behandeling kan ook een begeleidend karakter hebben. Daarbij begeleidt de fysiotherapeut de patiënt in een bepaald revalidatieproces of geeft daarin adviezen. Sinds 1 januari 2006 is het ook mogelijk om zonder specifieke verwijzing van de huisarts naar een fysiotherapeut te gaan. Het is dan de fysiotherapeut die met u bespreekt of fysiotherapie de juiste keuze is voor het verminderen van uw klachten. Een eenmalig consult voor advies is ook mogelijk.

De therapie:

De belangrijkste taak van de fysiotherapeut is het begeleiden van de patiënt zodat die zelf weer goed kan bewegen en problemen in de toekomst kan voorkomen!

Oefentherapie of bewegingstherapie vormen een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie. De oefentherapie kan verschillende doelen hebben, zoals: versterken van spieren, beweeglijk maken van gewrichten, bewustwording en verbetering van houding- en bewegingsgevoel en verbeteren van de algemene conditie. Oefentherapie kan ook bestaan uit ademhalings- en ontspanningsoefeningen.


Soms is het nodig om de spieren, huid en of gewrichten los te maken zodat het lichaam weer goed kan bewegen. Dit gebeurt door middel van bijvoorbeeld massagetechnieken, rekkingen, mobilisatietechnieken.

Bovenstaande behandelingen kunnen zo nodig ondersteund worden door het gebruik van apparatuur zoals ultra-geluid, interferentie of UKG.

Fysiotherapie kan toegepast worden bij verschillende klachten. Een belangrijke groep vormen de klachten van het bewegingsapparaat, zoals rug- en nekpijn en problemen met de gewrichten. De pijn kan variëren van mensen die vrijwel invalide zijn tot topsporters die door een blessure niet optimaal kunnen presteren. Daarnaast speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij de revalidatie na operaties, ongelukken of ziekte.


Alle fysiotherapeuten van onze praktijk zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister en BIG geregistreerd. Dit houdt in dat we voldoen aan alle eisen met betrekking tot bijscholing en overleg. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van uw behandeling. Naast verplichte scholing volgen we cursussen en workshops die in ons interessegebieden liggen. Dit doen we om onze kennis te verdiepen of bekend te raken met nieuwe inzichten met betrekking tot aandoeningen of therapievormen.